Irán: A támadások a palesztinok önvédelmi akciói voltak

2023. október 7. – 21:13

Másolás

Vágólapra másolva

A Hamász Izraellel szemben elkövetett támadásai a palesztinok önvédelmi cselekedetei voltak – közölte az iráni külügyminisztérium azután, hogy szombaton az Irán szövetségesének számító iszlamista fegyveres csoport az elmúlt évtizedek legnagyobb támadását hajtotta végre Izraellel szemben.

„Ez a művelet... az ellenállási csoportok és Palesztina elnyomott népeinek spontán megmozdulása (volt) elidegeníthetetlen jogaik védelmében, és természetes reakciójuk a cionisták háborús uszító és provokatív politikájára” – mondta Nasser Kanaani iráni minisztériumi szóvivő az iráni média tájékoztatása szerint.

„Irán úgy véli, hogy a cionista megszálló rezsim és jól ismert támogatói felelősek a palesztinok elleni erőszakért és gyilkosságokért, és felszólítja az iszlám országokat, hogy támogassák a palesztin nép jogait” – mondta Kanaani.

Ali Bahadori-Jahromi kormányszóvivő az állami médiának azt mondta, hogy a támadások „bebizonyították, hogy a cionista rezsim sebezhetőbb, mint valaha, és hogy a kezdeményezés a palesztin fiatalok kezében van”.

Az állami televízió által közvetített videókon látható, amint a teheráni Palesztina téren összegyűltek „Halál Izraelre” skandálással és tűzijátékok felgyújtásával fogadják a támadás hírét. (Sky News)

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!