Fegyverrel az oldalán kereste Wisconsin kormányzóját, letartóztatták

2023. október 6. – 15:40

Másolás

Vágólapra másolva

Egy felfegyverzett férfi sétált be Wisconsin állam törvényhozásának épületébe szerdán 3 órakor annak kormányzóját, Tony Evers-t keresve – írta meg a BBC.

A félmeztelen férfi egy kézifegyvert viselt az oldalán, és kutyáját is hozta magával. Végül a kormányzó irodája előtt tartóztatták le, miután nem volt hajlandó elmenni, amíg nem beszélt Evers-szel. Az épületet egyébként bárki látogathatja, viszont a fegyvereket le kell adni a bejáratnál, ezért is helyezték végül őrizetbe az illetőt.

Nem sokkal később a férfi kifizette az 500 dolláros óvadékot, és még aznap este visszatért letartartóztatása helyszínére, ezúttal már egy betárazott gépfegyverrel a kezében. A közel 3 órája bezárt épület előtt ismét átvizsgálták az illetőt a rendőrök, akik egy rendőrségi gumibotot is találtak nála, amely – a gépkarabéllyal ellentétben – engedélyköteles fegyver az államban, így újból őrizetbe vették.

A rendőrség nem árulta el a letartóztatott személy tartózkodási helyét, de annyit elmondtak, hogy védőőrizetbe helyezése után átszállították egy helyi kórházba.

Tony Everst, aki az események idején nem tartózkodott az irodájában, 2022-ben választották meg másodszorra Wisconsin kormányzójának demokrata színekben. Az elmúlt időszakban megszaporodtak az Egyesült államokban a köztisztviselőket érő fenyegetések. Evers is szerepelt tavaly egy férfi halállistáján, akit egy nyugdíjazott bíró megölésével gyanúsítanak, júniusban pedig börtönbe küldtek valakit, miután halálos fenyegetéseket fogalmazott meg Tony Evers mellett több másik tisztviselő ellen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!