Felmondja licencszerződéseit a Carlsberg, miután államosítják az orosz gyárait

2023. október 3. – 19:39

Másolás

Vágólapra másolva

„Tájékoztattuk a Baltika Sörgyárakat, hogy felmondtuk velük a licencszerződéseket, amelyek eddig lehetővé tették számukra a Carlsberg Csoport termékeinek gyártását, forgalmazását és értékesítését, beleértve a nemzetközi és helyi márkákat is” – írja közleményében a Carlsberg Group.

„Ezt az intézkedést válaszul hoztuk arra a 2023. július 16-án kiadott orosz elnöki rendeletre, amely ideiglenesen átadta a Baltika irányítását az orosz hatóságoknak. Most efy 2024. április 1-jéig tartó kifutási időszak következik, ezalatt a már meglévő készleteket és anyagokat a Baltika jogosult felhasználni.

Jelenleg nem látunk lehetőséget az Oroszországból való távozásunk tárgyalásos megoldására.

Nem vagyunk hajlandóak olyan elfogadhatatlan feltételekkel mellett kikényszerített megoldást elfogadni, amely az oroszországi üzleti tevékenységünk törvénytelen átvételét próbálja igazolni.

Továbbra is mindent megteszünk, beleértve a jogi lépéseket is, hogy megvédjük alkalmazottainkat, eszközeinket és működésünket.

Egyelőre nem világos, hogy hivatalosan mik lesznek a következő lépések a Baltikával kapcsolatban. Mint a Carlsberg Csoport, megtartjuk a vállalat részvényeinek tulajdonjogát, addig, míg az ideiglenes irányítás az orosz államhoz nem kerül. Hogy az orosz állam jelen körülmények között mit kíván tenni, nem világos számunkra.

Így az oroszországi üzletágunk értéke nullára csökkent. Az értékvesztést feltüntetjük majd az éves beszámolónkban, az az eredménykimutatásra nem lesz hatással.”

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!