Elrabolt egy kislányt, majd személyesen kézbesítette a váltságdíjat követelő levelet egy amerikai férfi

2023. október 3. – 13:57

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfő este megtalálták azt a kilencéves kislányt, aki két napja tűnt el egy New York állambeli nemzeti parkban – írja a CNN. A kislányt azután találták meg, hogy az elrablója személyesen dobta be a család postaládájába a váltságdíjat követelő levelet.

Charlotte Sena a szüleivel és barátaival vett részt egy kempingtúrán a Moreau Lake parkban. Szombat este a barátaival indult el biciklizni a kemping területén, több kört mentek együtt a körpályán, majd Charlotte azt mondta, szeretne még egy kört menni egyedül, a többiek pedig visszatértek a családhoz. Egy kört nagyjából öt perc alatt lehet megtenni. A kislányt negyed hét körül látták utoljára, miután nem tért vissza a kempingbe, a keresésére indultak. Háromnegyed hétkor jelentették be az eltűnését, amikor a biciklijét megtalálták a körpályán, de őt nem.

Forrás: National Center for Missing & Exploited Children
Forrás: National Center for Missing & Exploited Children

A rendőrség szerint rögtön egyértelmű volt, hogy a kislány nem eltévedt, hanem elrabolták.

Nagy erőkkel kezdték el keresni, hétfő reggelre már legalább 400-an vettek részt a kutatásban. A család otthonánál is járőrök állomásoztak, hétfő hajnalban viszont pont egy környékbeli címre riasztották őket, így lecsúsztak arról, ahogy

hajnali fél öt körül egy férfi váltságdíjat követelő levelet csúsztatott a család postaládájába.

Mint kiderült, a kézbesítő maga az emberrabló volt. A rendőrség a borítékon hagyott ujjlenyomatok alapján gyorsan azonosította a 47 éves Craig Nelson Ross, Jr.-t.

Ross egy lakókocsiban élt az édesanyja háza mögött, pár órán belül több kommandós egység és rendőrségi helikopter jelent meg az ingatlannál. Betörtek a lakókocsiba, ahol egy szerkénybe elrejtve megtalálták a kislányt. A rendőrség közleménye szerint Charlotte nem szenvedett sérüléseket, de rutinellenőrzésre kórházba szállították, és rövidesen a szüleivel is találkozhatott. Ross ellenállt a letartóztatásának, kisebb sérüléseket szenvedett.

A férfit hétfő este kérdezték ki, egyelőre nem emeltek vádat ellene, de a rendőrség szerint hamarosan erre is sor kerül.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!