Szijjártó: Török barátaink mellett állunk

2023. október 2. – 06:51

Másolás

Vágólapra másolva

„Az ankarai terrortámadás újra rávilágít arra, hogy mennyire fontos lenne a terrorizmus elleni globális erőfeszítések növelése” – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebookon.

Szerinte a világszintű terrorfenyegetettség soha nem volt még annyira súlyos, mint manapság. „Ennek alapvetően két kiváltó oka van: az extrém, szélsőséges ideológiák gyors terjedése és az egyre erőteljesebbé váló migrációs folyamatok felerősödése” – tette hozzá.

Azt írta, hogy a terrorizmus megfékezésének leghatékonyabb módja a szélsőséges ideológiák visszaszorítása és a migráció megállítása lenne. „Mi török barátaink mellett állunk és szorgalmazzuk az Európai Unió és Törökország terrorellenes együttműködésének szorosabbra fűzését” – közölte Szijjártó Péter.

Vasárnap egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát a török belügyminisztérium épülete előtt, társát agyonlőtték. A robbantást követő lövöldözésben két rendőr megsérült. Ankarában 2016 óta ez volt az első robbantásos merénylet, emlékeztet az MTI.

Törökország néhány órával később több légicsapást hajtott végre Irak északi részén, ahol kurd célpontokat semmisítettek meg, írja a BBC.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!