Két embert megölt egy medve Kanadában

2023. október 2. – 09:08

Másolás

Vágólapra másolva

Két embert és a kutyájukat is megölte egy medve a kanadai Albertában, a Banff Nemzeti Parkban, írja az MTI.

A kanadai nemzeti parkokat kezelő Parks Canada szerint pénteken este riasztották őket egy medvetámadás miatt, ami a Red Deer-folyó völgyében történt. A rossz idő miatt nem tudtak helikopterrel indulni a helyszínre, az áldozatokat így csak szombaton hajnalban találták meg. A grizzlyt meg kellett ölniük, mert agresszíven viselkedett. A környéket egyelőre lezárták a látogatók elől.

A medvetámadás áldozatait Kim Titchener, a család barátja, a Bera Safety & More elnevezésű, medvékkel foglalkozó felvilágosító és ismeretterjesztő portál alapítója azonosította. Mint elmondta, egyre gyakrabban fordul elő, hogy az emberek medvékkel találkoznak, mivel egyre többen töltik szabadidejüket a szabadban, de a végzetes támadások nagyon ritkák. A statisztikai adatok szerint a világszerte előforduló grizzlytámadásoknak csak 14 százaléka halálos kimenetelű.

A Banff Nemzeti Parknak évente négymillió látogatója van, grizzlyk és fekete medvék is élnek itt. A grizzly Albertában a veszélyeztetett fajok közé tartozik.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!