Egy mexikói kartell elrabolt 7 tinédzsert, majd kivégzésük előtt készült videót küldtek a családjaiknak

2023. szeptember 30. – 13:15

Másolás

Vágólapra másolva

Egy mexikói kartell elrabolt hét fiatalt, majd a haláluk előtt készült videóikat elküldték a családjaiknak – írja az RTL.

Az egymással rokoni és baráti kapcsolatban álló fiúkat egy farmról rabolták el fegyveresek, ahol családi hétvégét töltöttek, Malpaso városához közel. Hajnali négy óra körül több autó jelent meg az háznál, a bűnözők betörtek a házba, és elhurcolták magukkal a kamaszokat.

A róluk közzétett videón egy koponyás maszkot viselő, fegyveres kartelltag látható, amint a 14 és 18 év közötti tizenéveseket vezeti arra a helyszínre, ahol végül megölték őket. A videón, amelyet egy helyi hírcsatorna mutatott be, egy „narcocorrido” hallható. Ez olyan mexikói népdal, amely a maffiózók hőstetteit részletezi. „A halál a szemükben van” – hirdeti a dalszöveg.

Az áldozatok fejére csuklyát húztak, megkötözték a kezüket, és levették a cipőjüket. Egy hegyoldalban ölték végül meg a őket, a holttesteiket pár nappal később találták meg egy félreeső helyen, ahova semmilyen út nem vezetett.

A New York Post szerint egy fiú túlélte az emberrablást, de őt is majdnem agyonverték a bandatagok. Ő most eszméletlen állapotban fekszik a kórházban, és egyelőre nem tudták kihallgatni a helyi hatóságok. Az emberrablások és gyilkosságok okait egyelőre nem tisztázták.

Az elrabolt fiúkról készült felvételt a gyerekek szülei adták át a helyi sajtónak, hogy cáfolják a mexikói hatóságok állítását, hogy a fiúkat valójában nem is rabolták el.

Az országot megrázták a történtek. Az incidens környékén jelenleg is kemény bandaháborúk folynak, legalább hat kartell harcol Zacatecas állam ellenőrzéséért, köztük a Jalisco Új Generációs Kartell (CJNG), a Sinaloa Kartell és az Északkeleti Kartell. A mexikói hadsereg, a Nemzeti Gárda és a szövetségi közbiztonsági titkárság 6500 tagja is az államban állomásozik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!