Továbbra is kritikus állapotban van a Szabadka mellett talált kölyökoroszlán

2023. szeptember 28. – 17:13

Másolás

Vágólapra másolva

Továbbra is kritikus állapotban van Kikica, a kisoroszlán, akit hat napja találtak a Szabadkát Csantavérrel összekötő úton – írja a Szabad Magyar Szó.

A kisoroszlánt előző hét szombaton az arra járók találták meg: értesítették a hatóságokat, az állatról készült képeket pedig megosztották az interneten. Az állatot a Palicsi Állatkertbe szállítottak, ahol karanténba zárták és kezeléseket kapott. A nagyon rossz állapotban lévő vadállat életéért az állatkert orvosai azóta is küzdenek.

A kisoroszlánt műteni kellett, ugyanis bal lábának combcsontja, és részben a jobb lába is el volt törve.

Az állatkert néhány napja azt írta bejegyzésében, hogy az oroszlán kiszáradt, gyenge és sovány. A befogadásakor rossz volt a vérképe, gyulladások voltak a szervezetében és tele volt parazitákkal, a farka alatt volt egy elfertőződött seb is. „Láthatóan fájdalmai voltak az állatnak” – írták. A húsra adott reakciójából úgy tűnik, hogy korábban soha nem evett húst táplálékként.

Aleksandar Gavrić, az Animal Rescue Serbia nevű szervezet illetékese szerint az állat két módon kerülhetett Szabadka mellé. Az egyik opció, hogy valahol a környéken nevelték az oroszlánt, ahol vélhetően nem kapott megfelelő élelmet, illetve nem biztosítottak neki a fejlődéséhez szükséges körülményeket. A másik lehetőség, hogy valaki csempészte az állatot. A csempész vélhetően rájött arra, hogy az állat nincs jó állapotban, illetve a határon is nehéz lett volna átcsempészni, ezért kidobták az út szélén.

A kisoroszlán nem az első egzotikus állat, aki vélhetően csempészet áldozata lett. A Palicsi Állatkertben több feketepiacról származó majom, de egy aligátor is van. Tavaly augusztus óta pedig egy afrikai oroszlán lakik az állatkertben, akit egy szabadkai lakásban foglaltak le.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!