Négy embert megsebesített egy lövöldöző Pozsonyban, a rendőrök lelőtték

2023. szeptember 28. – 10:33

Négy embert megsebesített egy lövöldöző Pozsonyban, a rendőrök lelőtték
Rendőrök a pozsonyi lövöldözés helyszínén 2023. szeptember 28-án. A Dubravka városrész egyik lakótelepén négy embert, köztük egy rendőrt is megsebesített egy ház ablakából lövöldöző férfi hajnalban – fotó: Michal Svítok / AP / TASR / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Négy embert, köztük egy rendőrt is megsebesített egy pozsonyi lakótelepen egy ház ablakából lövöldöző férfi csütörtökön hajnalban. Rátámadt a helyszínre érkező rendőrökre is, akik lelőtték – írja az MTI.

A noviny.sk szemtanúk beszámolói alapján azt írta, a férfi éjjel egy óra körül az ablakából kezdett lövöldözni Dúbravka városrészben, majd az utcára rohant, és tovább lövöldözött. A férfi ezután visszament a lakásába, ahonnét később egy robbanás zaja hallatszott, majd késsel a kezében kirohant a lakásból, és a lépcsőházban a közben már a helyszínre érkező rendőrökre támadt. A rendőrök lelőtték, a lövöldöző a helyszínen meghalt.

Az incidensben négyen sebesültek meg, köztük egy rendőr.

A sérülteket a pozsonyi egyetemi kórházba szállították. Egy civilnél és a rendőrnél műtéti beavatkozásra is szükség volt, őket a könyökükön és a vállukon lőtte meg a férfi, az egyikükre késsel is rátámadt a lövöldöző, a nyakát vágta meg. A kórház tájékoztatása szerint mindketten túl vannak az életveszélyen, és az intenzív osztályon ápolják őket. Az egyik sérültet, akit a kézfején ért találat, már hazaengedték.

A férfi indítékai egyelőre nem ismertek, az eset körülményeit vizsgálják. Az egész utcát lezárták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!