Egy ausztrál férfi bekamuzta a saját elrablását, hogy találkozhasson a szeretőjével

2023. szeptember 28. – 12:17

Másolás

Vágólapra másolva

Vissza kell fizetnie a keresésére fordított rendőrségi kiadásokat annak az ausztrál férfinak, aki tavaly megrendezte a saját elrablását, hogy együtt szilveszterezhessen a szeretőjével – írja a CNN.

A 35 éves kereskedő, Paul Iera tavaly december 31-én azért ment el otthonról, hogy a szeretőjével találkozzon, a párjának viszont azt mondta, hogy egy „üzletemberrel” van találkozója. Nem sokkal később Iera párja kapott különös, nyelvtani hibáktól sem mentes sms-t kapott az „emberrablóktól”:

„Köszönöm, hogy elküldted hozzám Pault, a visszavágás p***a, bye bye. De korrekt leszek, OK, magunknál tartjuk őt reggelig, amikor átadja nekünk a mociját, ezzel kiegyezünk, senki nem fogja bántani, ígérem, szívem OK” – állt az üzenetben.

A férfi élettársa megijedt, és percekkel éjfél előtt riasztotta a rendőröket, akik azonnal Iera keresésére indultak.

Másnap reggel állították meg az autóját egy rendőrségi útzárnál – benne vele és a szeretőjével. Iera még ekkor is ragaszkodott a történetéhez, a rendőröknek azt mondta, „közel-keleti férfiak rabolták el, de már elengedték”.

Iera letartóztatása 2023 január 13-án – Fotó: NSW Police
Iera letartóztatása 2023 január 13-án – Fotó: NSW Police

A rendőrök viszont nem nagyon hittek neki, 12 nappal később letartóztatták. Kedden jelent meg az új-dél-walesi bíróságon, ahol közölték vele, hogy közel 10 000 dollárt (majdnem négymillió forintot) kell fizetnie az államnak a 200 órányi rendőri munkáért. Ezen felül közmunkára is ítélték, a börtönbüntetést viszont megúszta.

„A bűncselekmény elkövetése óta Iera nagyon sokat fejlődött, amit a bíróság döntése is tükröz […] Iera továbbra is élvezi családja és partnere támogatását, és a közösség produktív tagjaként kívánja folytatni az életét” – nyilatkozta az ítélethirdetés után a férfi védője.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!