Biden kutyája megint megharapott egy ügynököt, aki a Fehér Házat védte, ez már a 11. ilyen eset

2023. szeptember 27. – 13:16

Másolás

Vágólapra másolva

Joe Biden amerikai elnök fiatalabbik kutyája, Commander (Parancsnok) megharapott egy, a Fehér Házat védő ügynököt hétfőn este, tudta meg a CNN. Az amerikai hírcsatorna szerint ez a tizenegyedik olyan incidens, amikor a kétéves németjuhász megharap valakit. „A megharapott rendőrt a Fehér Ház orvosi személyzete ellátta, és jól van” – mondta a CNN-nek Anthony Guglielmi, az Egyesült Államok Titkosszolgálatának kommunikációs vezetője.

„Az elnök és a First Lady hihetetlenül hálásak a titkosszolgálatnak és a végrehajtó rezidencia személyzetének mindazért, amit tesznek, hogy biztonságban tartsák őket” – mondta.

A most kétéves Commander pár hetesen került az elnöki párhoz, de ez már a tizenegyedik olyan eset, hogy megharap valakit, a legtöbb ilyen incidens egyébként Bidenék delaweri birtokán történt. Tavaly októberben Commander Jill Biden kezéből tépte ki magát, és támadt a biztonsági őrökre.

Egy alkalmazott sétáltatja az elnök kutyáit a Fehér Ház kertjében – Fotó: Mandel Ngan / FAP
Egy alkalmazott sétáltatja az elnök kutyáit a Fehér Ház kertjében – Fotó: Mandel Ngan / FAP

A Fehér Ház tisztviselői júliusban közölték, hogy az elnöki pár az incidenseket követően új képzési és pórázhasználati protokollokat alkalmaz a kutyánál. A CNN ezért most megkérdezte, hogy megtörtént-e az új képzés, illetve terveznek-e újabb lépéseket Commander oktatásában, amire Elizabeth Alexander, Jill Biden kommunikációs igazgatója azt mondta, hogy „a család továbbra is dolgozik azon, hogy segítsen Commandernek kezelni azokat a váratlan eseményeket, amelyek a Fehér Ház területén előfordulnak”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!