Meghalt az NCIS Dokija, David McCallum

2023. szeptember 26. – 07:41

Másolás

Vágólapra másolva

Néhány nappal a kilencvenedik születésnapja után meghalt David McCallum skót színész, aki legismertebb szerepét a CBS csatorna NCIS című nyomozós sorozatában játszotta. McCallum a sorozat patológusát, Dokit alakította. A BBC cikke szerint a színész természetes úton vesztette életét hétfőn, New Yorkban. A CBS tehetséges színészként és íróként emlékezett McCallumra.

Fotó: Valery Hache / AFP
Fotó: Valery Hache / AFP

A skót színész nagy ismertségre tett szert a The Man from U.N.C.L.E. című sorozat révén, melyben egy orosz ügynököt alakított. A sorozat 1968-ban ért véget. McCallum emellett olyan filmekben kapott szerepet, mint A nagy szökés. A skót színész Az aranyifjú című, 1986-os magyar filmben is játszott, nyomozót alakított.

Az NCIS-es szerepet azután kapta meg, hogy szerepelt a JAG című sorozatban. McCallum szinkronszínészként is vállalt munkát gyerekrajzfilmekben és videójátékokban.

„Ő volt a legkedvesebb, legkirályabb, legtürelmesebb és legszeretőbb apa. Mindig a családot helyezte önmaga elé” – mondta fia, Peter McCallum. „Lenyűgözte a tudomány és a kultúra, és ezeket a szenvedélyeket tudássá alakította.

Képes volt például szimfonikus zenekart vezényelni, és (ha kellett volna) valóban el tudott volna végezni egy boncolást, az NCIS-ben betöltött szerepe miatt évtizedekig tartó tanulmányai alapján” – írta róla a családja a kiadott közleményben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!