A csecsenek vezetője büszke arra, hogy 15 éves fia megvert egy Korán-égető férfit

2023. szeptember 25. – 22:00

A csecsenek vezetője büszke arra, hogy 15 éves fia megvert egy Korán-égető férfit
Ramzan Kadirov egy áprilisi moszkvai megbeszélésen – Fotó: Alexander Astafyev / Sputnik / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Ramzan Kadirov csecsen vezető egy Telegram-bejegyzésben elismerte, hogy fia korábban megverte a Korán elégetésével vádolt Nyikita Zsuravelt, írja az MTI.

„Megverte, és helyesen cselekedett. Sőt, úgy vélem, hogy aki bármilyen módon a szentírásra tör, beleértve annak demonstratív elégetését, és ezzel megsérti nagy országunk több tízmillió polgárát, azt szigorúan meg kell büntetni” – írta Kadirov.

Kijelentette, hogy büszke a fia tettére, és tiszteli a döntését. Megosztott egy hat másodperces videót is, amelyen a tizenöt éves Adam Kadirov Nyikita Zsuravelt ütlegeli és rugdossa egy hivatali helyiségben.

Zsuravelt korábban azzal vádolták meg, hogy az orosz büntető törvénykönyv 148. cikkének második pontja szerinti bűncselekményt, azaz olyan nyilvános cselekményt követett el, amely kifejezi a társadalom iránti nyilvánvaló tiszteletlenségét, és célja a hívők vallási érzelmeinek megsértése. Az ügyészség szerint az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) 10 ezer rubelt – jelenlegi árfolyamon mintegy 39 ezer forintot – ajánlott fel neki annak fejében, hogy égesse el az iszlám vallás szent könyvét a volgográdi nagymecset előtt, és erről készítsen videofelvételt.

A volgográdi vádlottat további vizsgálat céljából az Oroszországi Föderáció Csecsen Köztársasága Nyomozó Bizottsága nyomozati osztályának adták át, és májusban egy grozniji előzetes letartóztatási központba szállították.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!