Négymilliárd dollárt fektethet be az Amazon az OpenAI riválisába, az Anthropic-ba

2023. szeptember 25. – 14:37

Másolás

Vágólapra másolva

Az Amazon akár négymilliárd dollárt (kb. 1,47 ezer milliárd forintot) is befektethet az Anthropic mesterséges intelligenciával foglalkozó cégbe, így kisebbségi tulajdonrészhez juthat a vállalatban, írja a CNBC.

A két cég hétfőn egyeztetett arról, hogyan alakítsák ki a stratégia együttműködésüket: a startup az Amawon Web Services-t fogja használni elsődleges felhőszolgálatóknak, míg az Amazon a generatív mesterséges intelligencia fejlesztésében segíti a céget. Az Anthropic támogatói között van a Google és a Salesforce Ventures is.

Az Anthropicot két évvel ezelőtt alapították az OpenAI korábbi kutatói, a cég nemrég dobta piacra a Claude 2 nevű új AI chatbotot. A mesterséges intelligencia iparágában az Anthropicot az ChatGPT fejlesztő OpenAI riválisának tartják.

A befektetés mellett az Amazon az AI modellek fejlesztése, és az ehhez köthető chip gyártás iránt is érdeklődik, mint ahogy azt a Nvidia nevű chipgyártó cég is teszi, akik a legnagyobb nyertesei a mesterséges intelligencia gyors felfutásának.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!