Bepereli a Google-t egy amerikai család, szerintük a rossz navigáció miatt fulladt vízbe a családapa

2023. szeptember 21. – 13:03

Másolás

Vágólapra másolva

Bepereli a Google-t annak az amerikai férfinak a családja, aki éppen egy éve fulladt vízbe, amikor autójával megpróbált átmenni egy összeomlott hídon az észak-karolinai Hickoryban. Philip Paxson családja szerint a kétgyerekes apa azért halt meg, mert a Google nem frissítette a navigációját, és a tíz évvel ezelőtt összeomlott hídra navigálta a férfit, írja a BBC.

A keresetet kedden nyújtották be a Wake megyei polgári bíróságon a család ügyvédei, akik többek között arra is támaszkodnak, hogy a helyiek már többször is felvették a kapcsolatot a Google-lal, hogy változtassák meg online térképeiket, miután a híd 2013-ban összeomlott.

„Mivel nem ismerte a helyi utakat, a Google Mapsre hagyatkozott, azt várva, hogy az majd biztonságosan hazavezeti őt a feleségéhez és a lányaihoz” – áll a család ügyvédeinek közleményében, amelyben bejelentették a pert. Azt is írták, hogy Paxson óvatosan vezetett, sötét volt, esett az eső, ezért gyanútlanul követte a Google elavult útbaigazítását, majd hirtelen megtörtént a tragikus baleset.

A Google szóvivője azt mondta, hogy a vállalat vizsgálja a vádakat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!