Zelenszkij is megerősítette, hogy az ukránok visszafoglaltak egy Bahmuthoz közeli települést

2023. szeptember 18. – 08:17

Másolás

Vágólapra másolva

Ukrajna visszafoglalta a Bahmut melletti stratégiailag fontos Kliscsivka falut – mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, írja a Guardian.

„Ma különösen azokat a katonákat szeretném említeni, akik lépésről lépésre visszaszerzik Ukrajna tulajdonát, éppen Bahmut környékén” – mondta Zelenszkij vasárnap esti videóbeszédében.

„Kliscsivkát megtisztították az oroszoktól” – mondta korábban Olekszandr Szirszkij, az ukrán hadsereg szárazföldi erőinek parancsnoka. Ilija Jevlas, a keleti ukrán csapatok szóvivője elmondta, hogy a csata „jelentős károkat” okozott az orosz erőknek.

A települést Oroszország januárban szállta meg. Az ukrán hadsereg pénteken azt közölte, visszafoglalták a szintén Bahmut közelében lévő, attól délre fekvő Andrijivkát is: ezt egy nappal később Oroszország tagadta.

Ukrán katonák Kliscsivkában szeptember 17-én – Fotó: Colonel General Oleksandr Syrskyi, Commander of Ground Forces / Reuters
Ukrán katonák Kliscsivkában szeptember 17-én – Fotó: Colonel General Oleksandr Syrskyi, Commander of Ground Forces / Reuters

Az orosz védelmi minisztérium a Telegramon arról is beszámolt, hogy hétfőre az ukrán hadsereg több dróntámadást is indított Oroszország ellen. Az orosz erők a Krím félsziget keleti részében, a Moszkva megyei Isztrai és Domogyedovói járásban, Moszkva környékén, valamint a délnyugat-oroszországi Belgorod és Voronyezs megyékben fogtak el drónokat. Az orosz védelmi tárca arról is beszámolt, hogy rakétatalálat ért az északkelet-ukrajnai Harkivban egy ukrán hadiüzemet, írja az MTI.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!