Ideiglenesen leállítják az iPhone 12 értékesítését Franciaországban

2023. szeptember 13. – 07:35

Másolás

Vágólapra másolva

Az Apple-nek le kell állítania iPhone 12 modelljének értékesítését Franciaországban a küszöbérték feletti sugárzási szint miatt – jelentette ki Franciaország digitális gazdaságért felelős miniszterhelyettese, Jean-Noel Barrot a Le Parisien francia napilapnak adott interjúban.

A rádiófrekvenciákat felügyelő francia ügynökség, az ANFR azután értesítette az Apple-t az iPhone 12 értékesítésének betiltásáról szóló döntéséről, miután a vizsgálataik kimutatták, hogy a modell fajlagos abszorpciós rátája (SAR) valamivel magasabb a törvényileg megengedettnél – írja a Reuters.

Barrot szerint a probléma megoldására elég lenne egy szoftverfrissítés.

Az iPhone 12 modelleket 2020 óta árusítják az országban. A miniszterhelyettes a lapnak azt mondta, az Apple-nek két hete van, hogy reagáljon a felügyelet határozatára, és kijavítsa a kifogásolt hibákat. Ha ezt elszalasztják, a minisztérium visszahívja az összes forgalomban lévő iPhone 12-est.

A francia felügyeleti hatóság továbbítja megállapításait a többi uniós tagállam szabályozó hatóságainak – így az sem kizárt, hogy hamarosan más uniós tagországokban is hasonló döntést hoznak majd.

Az Európai Unió azért állapított meg biztonsági határértékeket a mobiltelefonoknak való kitettséghez kapcsolódó SAR-értékekre, mert a kutatások szerint növelhetik a rák kialakulásának kockázatát.

Jean-Noel Barrot pont azon a napon jelentette be a döntést, amikor az Apple megtartotta a szokásos bejelentős eseményét. A rendezvényt a Telexen is közvetítettük, itt tudja elolvasni, mire lehet számítani idén a techcégtől.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!