Rejtélyes alagutat találtak a montenegrói felsőbíróság alatt

2023. szeptember 12. – 22:17

Másolás

Vágólapra másolva

Az alagút a podgoricai felsőbíróság raktárépületéből az utca túloldalán található lakáshoz vezet, egyértelműen az épületbe való be-, és kijutáshoz alakították ki ismeretlen tettesek.

A bíróság raktárában a nyomozás szerint járt valaki, a helyiséget feldúlta, azonban semmit nem vitt el, közölte Boris Savic, a felsőbíróság elnöke. A betörés célpontja az első feltételezések szerint az utóbbi két évben bizonyítékként a raktárba helyzett több mint kilenc és fél tonna különféle kábítószer, esetleg szintén ott tárolt fegyver vagy irat lehetett, de a bíróság elnöke szerint semmi nem tűnt el, a drog is a helyén van.

„Az alagutat ásó személy nem a jegyzőkönyvezett bizonyítékokért tört be, viszont kísérletet tett arra, hogy a fogda közelébe jusson és talán egy szökést segítsen.” – mondta Savic.Boris Savic hozzátette, hogy az alagút bejáratát jól elrejtették, ezért nem lehet tudni, hogy mikor áshatták ki, viszont az látszik, hogy hosszabb ideig tartott a kialakítása. A feltételezések szerint mindenképpen az volt a cél, hogy egyszerűen be-, illetve ki lehessen jutni a bíróság épületéből.
Az alagút a bíróság épületéhez közeli lakáshoz vezet, amelyet két hónappal ezelőtt béreltek ki. Filip Adzic belügyminiszter szerint az akciót alaposan megtervezték, kivitelezése pedig az akciófilmekre emlékeztet.

(MTI, BalkanInsight)

Február óta a montenegrói felsőbíróság több magas rangú állami tisztségviselője, köztük a Legfelsőbb Bíróság korábbi vezetője, Vesna Medenica és a Kereskedelmi Bíróság vezetője, Blazo Jovanic ellen is indult per.

Petar Lazovic volt magas rangú rendőrtiszt és Slobodan Kascelan, a Kavac drogkereskedő banda feltételezett vezetője, illetve bandatagjai szintén a felsőbíróság előtt állnak.

2016 decemberében felgyújtották a podgoricai alsófokú bíróság raktárát, és 200 tárgyalási iratot megsemmisítettek. A rendőrség nyomozást indított, de az elkövetőket nem találták meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!