A saját lakásában ölt meg egy francia nőt egy eltévedt lövedék

2023. szeptember 12. – 16:27

Másolás

Vágólapra másolva

Egy eltévedt lövedék ölt meg egy huszonnégy éves nőt Marseille-ben, a saját lakásában érte őt a halálos lövés. A BBC tudósítása szerint rivális drogbandák közötti tűzpárbaj volt a francia kikötővárosban vasárnap. Az egyik Kalasnyikovból származott a lövedék, amelyik átütötte a harmadik emeleti lakás egyik ablakát, és a hálószobában tartózkodó nő fejébe fúródott.

Gérald Darmanin francia belügyminiszter sajtótájékoztatót tart – Fotó: Nicolas Tucat / AFP
Gérald Darmanin francia belügyminiszter sajtótájékoztatót tart – Fotó: Nicolas Tucat / AFP

„Súlyos, életveszélyes sérüléssel vitték kórházba. Keddre virradóra életét vesztette” – mondta Dominique Laurens marseille-i ügyész.

A lövöldözés egy gyógyszertárnál történt, amelynek közelében gyakran árulnak kábítószert. A rendőrség huszonhárom töltényhüvelyt talált a helyszínen. A nőt egy véletlenszerűen, a levegőbe leadott lövés találta el. Az épület további három lakását is eltalálták, de azokban nem sérült meg senki.

A marseille-i drogbandák közötti háborúban idén már legalább negyvenen haltak meg, közülük hárman vétlen áldozatok voltak.

Gérald Darmanin francia belügyminiszter szörnyű tragédiának nevezte az esetet, és további erőforrásokat ígért a rendőrségnek, amikor felavatta a Raid nevű elit egység új, marseille-i központját.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!