Szexuális erőszak miatt 30 év börtönre ítélték az Azok a '70-es évek színészét

2023. szeptember 8. – 06:33

Másolás

Vágólapra másolva

Két nő megerőszakolása miatt harminc év letöltendő börtönbüntetésre ítélték Danny Masterson amerikai színészt, aki az Azok a ‘70-es évek című (That '70s Show) tévésorozattal vált ismertté, írja a BBC. A színészt azután ítélték el a 2017-ben kipattant ügyben, hogy eredetileg három nő azt vallotta, hogy 2001 és 2003 között – televíziós hírnevének csúcsán – szexuálisan zaklatta őket hollywoodi otthonában.

Az áldozatok vallomásukban azt állították, hogy férfi drogot adott nekik, mielőtt bántalmazta őket. Masterson és az őt erőszakkal vádoló nők is mindannyian a szcientológiai egyház tagjai voltak az eset idején, az ügyészek szerint a most 47 éves színész neves szcientológus státuszára támaszkodott, hogy elkerülje a felelősségre vonást.

Az áldozatok szerint az egyház lebeszélte őket arról, hogy vallomást tegyenek a színész ellen, egyiküket megfenyegették, hogy kirúgják az egyházból, ha nem fogad el 400 ezer dollár kenőpénzt és nem ír alá titoktartási szerződést.

Az ítélethirdetésen részt vett az egykori szcientológus és színésznő, Leah Remini, aki vigasztalta az áldozatokat. Masterson a meghallgatás alatt végig hallgatott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!