Öten meghaltak, miután elszakadt egy felvonó kábele Balin

2023. szeptember 6. – 16:55

Másolás

Vágólapra másolva

Öt halálos áldozata van annak a balesetnek, ami a Balin található Ayuterra Resortban történt. A szálloda személyzetét szállító lift kábele elszakadt, a lift pedig a mélybe zuhant – írja a Guardian.

A baleset egy Ubudban található hotelben történt: a három nőt és két férfit szállító felvonó egyik kábele elszakadt, emiatt nagyjából 100 métert zuhantak a hegyoldalban található üdülőhely meredek szakadékába. Az áldozatokat azonosították, mindannyian a takarítószemélyzet tagjai voltak. Közülük a legfiatalabb 19, a legidősebb pedig mindössze 24 éves volt. Az áldozatok közül hárman a helyszínen, ketten pedig a kórházban vesztették életüket.

Hétfőn Ubud rendőrfőnöke, Made Uder elmondta: „Az acél lengőkötél nem volt elég erős ahhoz, hogy felfelé húzza a viszonylag nehéz súlyt. Biztonsági ék vagy fék nem működött a liften, így az nagy sebességgel csúszott lefelé”. A liftben vélhetően vészfék sem volt. Bali kormányzóhelyettese arról beszélt, hogy a felvonót 2022 novemberében a rutinellenőrzések során biztonságosnak nyilvánították.

Az Ayuterra Resort tulajdonosa felajánlotta, hogy fedezi az áldozatok temetési költségeit, és kártérítést nyújt a családoknak, de a fejenként körülbelül 4000 dolláros kifizetés feltétele, hogy ne indítsanak jogi eljárást az üdülőhely ellen.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!