Előrenyomultak az ukránok Zaporizzsja déli részén a Fehér Ház szerint

2023. szeptember 1. – 17:53

Másolás

Vágólapra másolva

Figyelemre méltó előrelépést tapasztalt az ukrán erők részéről Zaporizzsja déli részén az Egyesült Államok az elmúlt három napban, számolt be róla John Kirby, a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának szóvivője. Az ukránok sikereket értek el az orosz védelem a második vonalával szemben.

„Ez nem jelenti azt, hogy ne lennének tudatában annak, hogy még kemény harcok várnak rájuk, amikor megpróbálnak tovább nyomulni dél felé, vagy hogy Oroszország ne tenne ellenlépéseket” – tette hozzá.

A Fehér Ház jelezte, hogy nem tudja megerősíteni azokat a jelentéseket, amelyek szerint oroszok hadrendbe állították az új fejlesztésű RSZ-28 Szarmat (NATO-kódnéven SS-X-30 Satan 2) nehéz interkontinentális ballisztikus rakétájukat, mint azt pénteken közölték.

Orosz adatok szerint a föld alatti silókból indított Szarmat akár tizenöt, egyenként irányítható nukleáris robbanófej hordozására képes. Az amerikai hadsereg ugyanakkor úgy tartja, hogy az interkontinentális ballisztikus rakéta legfeljebb tíz robbanófejet képes szállítani.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!