Végigmentek Svájc egyik legnehezebb hegymászó útvonalán, hogy meglopják a helyi hegymászóklubot

2023. augusztus 27. – 18:02

Másolás

Vágólapra másolva

Végigmentek Svájc egyik legnehezebb védett hegymászó útvonalán, csak azért, hogy ellopják a pénzt a helyi hegymászóklub adománygyűjtő dobozából, amihez csak a legprofibb hegymászók férnek hozzá, írja a BBC.

A tolvajoknak 2350 méter magasra kellett feljutniuk, végigjárni a via ferrata néven ismert ötös fokozatú útvonalat, olykor keskeny acélkábeleken egyensúlyozva és sziklafalba csavarozott létrákat megmászva, hogy ráleljenek a Gemmi-hágón elrejtett ládára. Pontosan nem tudni, mennyi pénzt vihettek el, a klubtag és hegyi vezető, Richard Warlan a lapnak azt mondta, hogy nagyjából 400-500 svájci frank (körülbelül 150-200 ezer forint) lehetett a dobozban.

„Miféle emberek ezek?” – írta a helyi hegymászóklub egy Facebook-posztban, majd azt is hozzátették, hogy ők felelnek az útvonal karbantartásáért, amiért soha nem kértek pénzt. Az ellopott összeg a fenntartásra felajánlott összeg volt, és remélik, hogy az elkövetőket előbb-utóbb utoléri majd a bűntudat, és visszaadják azt, ami nem az övék. Szerintük a tolvajok profi hegymászók lehettek, akik a hegymászó felszerelésükön kívül még pluszszerszámokat is vittek magukkal, hogy fel tudják törni a ládát. Majd valószínűleg, már megpakolt zsebekkel, folytatták útjukat a 2941 méter magas Daubenhorn-csúcsra.

Az ellopott adományt egy helyi jótevő már pótolta is, aki 500 svájci frankot küldött a klubnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!