Kizuhant egy tuk-tukból, eltört a gerince, amit fájdalomcsillapítóval akartak orvosolni Nicaraguában

2023. augusztus 27. – 21:40

Másolás

Vágólapra másolva

A 24 éves Amie Coltman és családja egy 30 ezer fontos (több mint 13 millió forintos) kórházi számlával néz szembe, miután Amie augusztus közepén súlyosan megsérült Nicaraguában, írja az Independent.

Amie azért ment Nicaraguába, hogy egy állatvédelmi szervezettel dolgozzon önkéntesként. A társaival egy szervezett kiránduláson vettek részt, mikor a tuk-tuk, amivel utaztak, egy kátyúba hajtott, és mindenki kiesett a kocsiból. Amie akkorát esett, hogy a gerince két helyen is megsérült. Ám hiába vitték be a helyi klinikára, ez a röntgenfelvételeket vizslató orvosnak nem tűnt fel, így csak fájdalomcsillapítókat írtak fel a 24 éves brit nőnek.

Amie állapota az éjszaka alatt csak rosszabbodott, ezért átszállították a Costa Rica-i Clinica Biblica kórházba. Itt az orvosok közölték vele, hogy eltört a gerince, ezért azonnali műtétre lesz szüksége, aminek az ára 15 ezer font. Ezenfelül pedig minden egyes bent töltött éjszakért ezer fontot kell fizetnie, valamint neki kell állnia négyhetes fizioterápiát is. Amie családja nagy nehezen össze tudta rakni a szükséges pénzt, miután a biztosítójuk közölte, hogy nem állják a költségeket, mivel Amie egy olyan járműben ült, ami nem biztonságos, hisz nincs benne biztonsági öv, így ők nem tehetnek semmit.

A fiatal nőt azóta megműtötték, és két fémrudat helyeztek a hátába, hogy megtámasszák a sérült gerincét. Családja pedig elindított egy kezdeményezést a GoFundMe adománygyűjtő oldalon, hogy az ott összegyűlt pénzből fedezni tudják a kezeléseket és a rehabilitációt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!