88 brit halálát okozhatta egy mérgező szer, amit egy kanadai férfitól vásároltak

2023. augusztus 25. – 17:26

Másolás

Vágólapra másolva

Többen is meghaltak az Egyesült Királyságban, miután mérgező anyagot vásároltak egy bizonyos Kenneth Law-tól, akit a hatóságok most azzal vádolnak, hogy segített a vásárlóinak öngyilkosságot elkövetni, írja a BBC.

Kenneth Law – Fotó: PEEL REGIONAL POLICE
Kenneth Law – Fotó: PEEL REGIONAL POLICE

A rendőrség azután kezdett el nyomozni az 57 éves kanadai férfi után, hogy áprilisban Toronto környékén tisztázatlan körülmények között meghalt egy ember. Nem sokkal később, májusban le is tartóztatták, a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség pedig eljárást indított ellene. Bár azt még nem tudják bizonyítani, hogy az Egyesült Királyságban történt halálesetek mind Law-hoz köthetőek.

A kanadai hatóságok azt is kiderítették, hogy a férfi több olyan weboldalt is működtetett, ahol olyan eszközöket is lehetett vásárolni, amelyek segíthettek abban, hogy valaki önkezűleg vessen véget az életének. A nyomozás során arra is fény derült, hogy a férfinak negyven különböző országból voltak megrendelői, és 1200 csomagot adott fel, arról azonban nem tudni, hogy ebből mennyi tartalmazta az ismeretlen, mérgező anyagot. A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség munkatársai szerint két év alatt 272 brit állampolgár rendelt Law-tól, közülük 88-an vesztették életüket. Az ügy kirobbanása óta a rendőrség ellenőrzéseket végez szerte az Egyesült Királyságban, és felkeresnek mindenkit, aki rendelt a mérgező szerből.

A férfi előzetes letartóztatásban van, és még ebben a hónapban bíróság elé kell állnia. A brit törvények értelmében ha valaki öngyilkosságban segédkezik, akár 14 év börtönbüntetést is kaphat.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!