Putyin fogadta Luhanszk oroszpárti vezetőjét, egymás fényezése után az őszi szavazásról beszéltek

2023. augusztus 23. – 09:17

Másolás

Vágólapra másolva

Vlagyimir Putyin orosz elnök megbeszélést folytatott Moszkvában kedden Leonyid Paszecsnyikkal, a luhanszki régió, azaz a Luhanszki Népköztársaság nevű orosz bábállam vezetőjével. A találkozóról a Kreml beszélgetésleiratot is közölt, amely azzal kezdődik, hogy Putyin megkérdezi Paszecsnyikot arról, hogy érzi magát: Paszecsnyik elmondja, hogy jól, majd arról beszél, hogy „a helyzet a köztársaság területén sajnos továbbra is feszült, de stabil, eszkaláció nincs.”

Fotó: Mihail Klimentyev / Sputnik / MTI
Fotó: Mihail Klimentyev / Sputnik / MTI

Hogy mitől feszült, arra Paszecsnyik azt mondja, hogy a közelében lévő háború miatt lehet ez. Arról is beszélt, hogy erre válaszul megalakult a Luhanszki Népköztársaság kormánya. A Putyin „hogy vagy?” kérdésére adott, már-már szemtelenül hosszú válaszban Paszecsnyik ezután a szeptemberi választások fontosságát emelte ki.

Ősszel ugyanis helyi választásokat tartanak a Moszkva által ellenőrzött négy ukrán régióban, ahol a lakosok helyi vezetőt választhatnak. Azzal kapcsolatban, hogy Oroszország tesz javaslatot és irányít a Luhanszki Népköztársaságon belüli szavazásnál, Paszecsnyik úgy fogalmazott magukra vonatkozóan, hogy

„Olyanok vagyunk, mint az engedelmes katonák – egyszerűen csak teljesítjük a feladatainkat, és minden működik, haladunk előre.”

Putyin saját fényezésének végighallgatása után megdicsérte Paszecsnyikot, biztosította őt arról, hogy Oroszország támogatni fogja őket, aztán ment mindenki a dolgára.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!