Drón csapódott egy épületbe Moszkva központjában

2023. augusztus 23. – 05:35

Másolás

Vágólapra másolva

Szergej Szobjanyin, Moszkva polgármestere közölte, hogy drón talált el egy építés alatt álló épületet Moszkva központjában szerda hajnalban. Az orosz hadsereg további két drónt lőtt le a moszkvai régió nyugati részén, írja Szobjanyin Telegram-csatornája alapján a Guardian.

Kedden felfüggesztették Moszkva reptereinek járatait azután, hogy ismeretlen drónt észleltek az orosz légtérben. Csak aznap délelőtt további két drónról számoltak be az oroszok. „Moszkvai idő szerint hajnali háromkor hangos zaj hallatszott, majd füst szállt fel az épületekből ugyanott”, jelentette a RIA orosz hírügynökség.

„Moszkvai idő szerint hajnali háromkor hangos hang hallatszott, valamivel később füst szállt fel az épületekből ugyanazon a területen” – jelentette a RIA. A hírügynökség közzétett egy videót, amelyen egy nagy fehér füstcsík látható a robbanás helyéről.

„Éjszaka a légvédelmi erők meghiúsították a kijevi rezsim újabb kísérletét”, fogalmazott az orosz védelmi minisztérium a dróntámadással Ukrajnát vádolva. Áldozatok nem voltak a dróntámadásokban, tették hozzá, csak az épület ablakait törte ki a becsapódó drón.

Kedden több moszkvai repülőtéren is ideiglenesen felfüggesztették a járatokat biztonsági okokból, szerdán a dróntámadások miatt bezárták az orosz főváros körüli reptereket hajnalban – majd később újraindították a légiközlekedést.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!