Meghalt Toto Cutugno olasz énekes

2023. augusztus 22. – 18:00

Meghalt Toto Cutugno olasz énekes
Toto Cutugno koncertje a budapesti Tüskecsarnokban – Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

80 éves korában meghalt Toto Cutugno olasz énekes-dalszerző – írja a Corriere della Sera.

Cutugno délután négy óra körül hunyt el a milánói San Raffaele kórházban, ahol az elmúlt napokban ápolták. A hírt menedzsere, Danilo Mancuso közölte, aki elmondta, hogy hosszú betegség után az énekes állapota az elmúlt hónapokban folyton rosszabbodott.

Az énekes egyik legismertebb dala 1983-ban született, Cutugno ekkor adta elő a L'italiano című számot a Sanremói Dalfesztiválon. A dal a versenyen csak ötödik helyezést ért el, az áttörést mégis ez hozta el az énekesnek. A L'italiano több ország slágerlistájára is felkerült, ez az egyik legismertebb olasz zene világszerte.

1990-ban végül nemcsak az olasz dalfesztivált, hanem Eurovíziós Dalfesztivált is megnyerte Insieme: 1992 című dalával. Ezzel Olaszország második eurovíziós győzelmét szerezte meg.

Cutugno az észak-olasz Fosdinovóban született, egy tengerész fiaként. Édesapja mutatta be neki a zene világát, aki trombitált egy zenekarban, ekkor vonták be Toto Cutugnót is. A fiatal zongorán akart tanulni, de végül dobolni és harmonikán tanult meg játszani, mert a zongora túl drága volt.

Cutugno többször is járt Magyarországon, utoljára 2019-ben volt Budapesten, miután legyőzte a rákot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől