15 órára egy felvonó fülkéjében ragadt egy diákcsoport 350 méteres magasságban Pakisztánban

2023. augusztus 22. – 21:25

Másolás

Vágólapra másolva

15 órán át tartó, éjszakába nyúló dráma után sikerült a pakisztáni hatóságoknak mindenkit kimenteni egy meghibásodott és megállt drótkötélpályás felvonó fülkéjéből. Az ország északi részén, a hegyvidéken fekvő felvonó kabinja akkor állt meg, amikor az azt tartó egyik drótkötél elszakadt. A kabinban egy diákcsoport és a tanáraik voltak, hat gyerek és két felnőtt, egy folyóvölgy fölött haladtak el éppen 350 méteres magasságban. Itt, a szédítő mélység fölött lógva töltötték a következő 15 órát, miközben rájuk is sötétedett.

A helyszín és az erős szél nagyon megnehezítette a mentést, végül a pakisztáni hadsereg helikoptereit és kommandósait is bevetették, miközben a helyi tévék az egészet élőben közvetítették.

Pakisztánban az ilyen drótkötélpályás felvonók egyébként nem feltétlenül a turistákat célozzák, sok helyen ez a közlekedés leghatékonyabb eszköze a hegyvidéken, ezzel járnak az emberek munkába, vagy a gyerekek iskolába. Rendszeresek a balesetek, és akár a halálesetek is, mert jellemzően nincsenek túl jól karban tartva ezek a szerkezetek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!