A frankfurti reptéren akkora víz állt, hogy ki sem tudtak szállni az utasok a gépből

2023. augusztus 17. – 10:38

Másolás

Vágólapra másolva

Károkat és közlekedési fennakadásokat okozott a vihar Németország nyugati és középső részén csütörtökre virradó éjjel. A térségen erős széllökésekkel és felhőszakadással áthaladó vihar miatt a frankfurti repülőtéren, Németország legnagyobb forgalmú repülőterén csaknem hetven járatot töröltek, mert a futópályák és a terminálok közötti területen, az úgynevezett előtéren – ahol az utasok ki- és beszállnak és a gépek tankolnak – helyenként 50 centiméter magas vízoszlop alakult ki.

A vihar Hessen tartomány mellett Észak-Rajna-Vesztfáliában és Türingiában is sok helyütt okozott áradásokat és kisebb földcsuszamlásokat, rongált meg épületeket és csavart ki fákat. A Ruhr-vidéki Gelsenkirchenben a csatornahálózatot gyorsan túlterhelő mennyiségű csapadék miatt a város alacsonyabb fekvésű részén több utcán másfél méter magas oszlopban hömpölygött az esővíz.

Elöntötte a víz a prágai Állami Opera felújított épületének alagsorát szerdán este, amikor nagy erejű, jégesővel kísért szélvihar söpört végig Közép-Csehországon. A 2020-ban átadott épület alagsorában van egyebek között a színpadot mozgató technika egy része, a próbatermek és a színházi kellékek raktárai is. A prágai tűzoltóság szóvivője szerint víz került néhány újonnan rekonstruált terembe is, vélhetően jelentős károk keletkeztek.

A szélvihar idején villámcsapás érte a közszolgálati televízió prágai főépületén lévő antennarendszert is, emiatt az egyes csatorna adása rövid ideig szünetelt. A kiadós esővel kísért szélvihar szerdán este fennakadásokat okozott a prágai tömegközlekedésben és a regionális vasúti közlekedésben is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!