Rudy Giuliani Donald Trumptól kért pénzt, hogy ki tudja fizetni a perköltségeit

2023. augusztus 17. – 14:50

Másolás

Vágólapra másolva

Rudy Giuliani, New York korábbi polgármestere több százezer dollárnyi jogi számlával és szankcióval néz szembe azokban a perekben, amelyeket a 2020-as választások után Donald Trumpnak végzett munkájával kapcsolatban indítottak, írja a CNN. Többször is beperelték rágalmazásért, hazugságokért. Ide tartozik például a Smartmatic online szavazatszámláló cég is, akik azért perelnek, mert Giuliani kétségbe vonta a szavazás tisztaságát az előző választás idején.

Giuliani szemlátomást nem tudja maga kifizetni a jogi költségeket, ugyanis ügyvédjével az elmúlt hónapokban többször Mar-a-Lagóba utazott, és személyesen fordult Donald Trumphoz, hogy fizesse ki jogi számláit. Az ügyben jártas forrás a CNN-nek azt mondta, hogy Giuliani és ügyvédje, Robert Costello megpróbálták megmagyarázni, miért kell Trumpnak segítenie egykori ügyvédjének.

Bár Trump szóban megígérte, hogy besegít, konkrétumokat nem vállalt, látható pénzmozgás csak Trump Save America szervezeténél volt, amely 340 ezer dollárt fizetett ki a Giulianin érdekeltségében álló Trustpoint nevű adatszolgáltató cégnek. A CNN forrása szerint nem jó taktika, hogy Trump nem akar fizetni, mivel a volt elnöknek egyre kevesebb szövetségese marad ezekben az ügyekben. A CNN szerint Giuliani Mar-a-Lagó-i látogatása egyértelműen mutatja a kétségbeesést, és azt is, hogy pénzügyileg mennyire rosszul állhat a volt politikus.

Ráadásul, ha Trump továbbra is köti az ebet a karóhoz, Giuliani erős nyomás alatt találhatja magát, hogy együttműködjön a volt elnök ellen vádat emelő szövetségi és állami ügyészekkel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!