Lopás történt a British Museumban, egy dolgozót kirúgtak

2023. augusztus 17. – 08:42

Másolás

Vágólapra másolva

Elbocsátotta egy dolgozóját a londoni British Museum, a rendőrség pedig nyomozást folytat „eltűnt, ellopott vagy megsérült” kincsek után egy bejelentése nyomán, írja a BBC. A múzeumból többek között arany, ékszerek és féldrágakövek hiányoznak, mindet a raktárban tárolták, közölte a múzeum.

Az elbocsátott dolgozó ellen a múzeum jogi lépéseket tesz, és a rendőrségi mellett saját biztonsági vizsgálatot is folytat.

A Kr. e. 15. századtól a 19. századig származtatható eltűnt tárgyak egyike sem volt mostanában kiállítva, és elsősorban tudományos és kutatási célokat szolgáltak. A PA hírügynökség szerint mindent 2023 előtt vittek el, és egy hosszabb perióduson keresztül, lassan tüntették el a tárgyakat.

George Osborne, a British Museum elnöke a következőket mondta: „A British Museum vagyonkezelői rendkívül aggódtak, amikor az év elején megtudtuk, hogy a gyűjtemény egyes elemeit ellopták.”

„Értesítettük a rendőrséget, sürgősségi intézkedéseket vezettünk be a biztonság növelése érdekében, független felülvizsgálatot kértünk a történtekről és a levonható tanulságokról, és minden rendelkezésünkre álló fegyelmi jogkört felhasználtunk, hogy kezeljük az általunk felelősnek tartott dolgozót” – tette hozzá.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!