Ki akarta kerülni a fotózkodó turistákat, 30 métert zuhant egy 13 éves fiú a Grand Canyonban

2023. augusztus 14. – 07:48

Másolás

Vágólapra másolva

Csodával határos módon túlélte, hogy 30 métert zuhant az Arizona állambeli Grand Canyonban a 13 éves Wyatt Kauffman – írja a BBC.

A fiú azután zuhant a szurdokba, hogy megpróbált kikerülni egy fényképeket készítő turistacsoportot, és megcsúszott. Mentőhelikopter szállította kórházba súlyos sérülésekkel. A baleset kedden történt, szombaton már haza is engedték a kórházból.

Kauffman egy helyi tévécsatornának azt nyilatkozta, éppen a népszerű kilátópontnál, a North Rimnél járt a családjával, amikor megpróbált leguggolni a szurdok pereménél, hogy ne lógjon bele a képekbe, amiket a turisták készítettek a kanyonról. Hogy kikerülje őket, egy sziklába kapaszkodott, de elvesztette az egyensúlyát, és a mélybe zuhant.

Kilátás a North Rimről – Fotó: Patrick Gorski / NurPhoto / Getty Images
Kilátás a North Rimről – Fotó: Patrick Gorski / NurPhoto / Getty Images

A mentése két órát vett igénybe, többtucatnyi mentő vett részt benne. A fiút a Grand Canyon Nemzeti Park csapata húzta fel a szurdokból, majd helikopterrel szállították kórházba. A fiúnak kilenc csigolyája tört el, megrepedt a lépe, eltört a keze, és összeesett a tüdeje is.

A fiú édesapja, Brian Kaffmann a baleset idején a család észak-dakotai otthonában volt. A helyi sajtónak azt nyilatkozta: „Rendkívül hálásak vagyunk mindenkinek a munkájáért. Szerencsések vagyunk, hogy a gyerekünket egy autóban, az anyósülésen hozhattuk haza, nem pedig egy dobozban.”

A park illetékesei emlékeztették a látogatókat, hogy bár a túraútvonal, ahol a baleset történt, festői kilátást nyújt, ugyanakkor kitett, keskeny és meglepően meredek, és felhívták a látogatók figyelmét, hogy mindig tartsanak biztonságos távolságot a perem szélétől.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!