Valaki 520 milliárd forintnyi összeget nyert a lottón Floridában

2023. augusztus 9. – 22:14

Másolás

Vágólapra másolva

Floridában vásárolták azt a lottószelvényt, amelynek tulajdonosa kedden megnyerte a Mega Millions játék 1,58 milliárd dolláros (mintegy 520 milliárd forint) főnyereményét – közölte az amerikai tagállam szerencsejáték irodájára hivatkozva az MTI.

A 45 amerikai tagállamban és a fővárosban, Washingtonban, valamint az Amerikai Virgin-szigeteken elérhető játékban 31 héten keresztül halmozódott a fődíj, ami így

az Egyesült Államok lottótörténetének harmadik legnagyobb nyereménye lett, a Mega Millions játékban pedig soha ennél több pénzt nem lehetett elvinni.

A kedd este kihúzott nyertes szelvényt Florida északkeleti partvidékének óceánparti kisvárosában Neptune Beach-en vásárolták egy szupermarketben. A nyertesnek 180 napja van arra, hogy jelentkezzen. A bruttó 1,58 milliárd dolláros nyeremény abban az esetben érvényes, ha a győztes 30 évre elosztva veszi fel, aki egy összegben tart igény a pénzre, az csaknem 800 millió dollárra számíthat adózás előtt.

Az Egyesült Államokban a tagállamoknak joga van külön is megadóztatni a területükön elért lottónyereményt. Ebben az esetben a szerencsés nyertesnek további szerencséje, hogy Floridában a lottónyeremény adómentes, egy tavaly hatályba lépett törvény pedig azt is lehetővé teszi, hogy 250 ezer dollár feletti összeg esetén a nyertes 90 napig titokban tartsa kilétét.

A Mega Milions lottóban a telitalálathoz 5+1 számot kell eltalálni, az öt normál nyerőszám mellett külön húzzák az úgynevezett aranygolyót (gold ball). A szakértők szerint a főnyeremény megnyerésére az esély 1 a 302,6 millióhoz. A kedd esti soroláson az 1,58 milliárd dolláros főnyeremény (Jackpot) mellett kisebb-nagyobb összeget több mint 7 millió szelvény tulajdonosa nyert, köztük ketten 2 millió, öten pedig 1 millió dollárt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!