Túlélni Texast: fűnyírás közben az égből pottyant rá egy kígyó, amire azonnal lecsapott egy sólyom

2023. augusztus 9. – 11:00

Másolás

Vágólapra másolva

Békésen nyírta a füvet az udvarában a texasi Peggy Jones, amikor egyszer csak az égből a karjára pottyant egy kígyó. A kígyót szinte azonnal követte egy sólyom, a két állat pedig ádáz dulakodásba kezdett – szegény Jones karján, aki súlyos sérüléseket szenvedett a csetepatéban.

A BBC beszámolója szerint a kígyó az éppen arra repülő sólyom csőréből pottyant ki, így eshetett a kertben munkálkodó 64 éves nőre. Ezen a kígyó és a zsákmányát elvesztő ragadozó madár is feldühödött. A kígyó feltekeredett a nő karjára, és az arcába harapott, miközben a vacsorája visszaszerzésén fáradozó sólyom a karmaival és a csőrével sértette fel a nő bőrét. Jones a karján és az arcán is vágásos sérüléseket szenvedett.

A bizarr incidens július 25-én történt a Texas állambeli Silsbee városában. A nő a CBS-nek azt nyilatkozta, hiába próbálta lerázni magáról a kígyót, az egyre erősebben tekeredett rá a karjára, miközben az arcát és a szemüvegét támadta. Ekkor jelent meg a sólyom, és megpróbálta lerángatni a nő karjáról a kígyót – kevés sikerrel. A madár többször is belemélyesztette a karmait Jones bőrébe és a kígyóba is, mire sikerült visszaszereznie a zsákmányát, és elrepült vele. A nőt azonnal kórházba szállította a férje, ahol ellátták a sérüléseit.

Jones „traumatizálónak” írta le az esetet, mint mondta, azóta az alvással is gondjai vannak. Az egyébként nem volt ismeretlen számára, hogy a környéken kígyókra vadásznak a sólymok, többször is látta már, ahogy felkapják a hüllőket a földről.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!