Több mint 10 év után cseh börtönbe került Jara guru, akit hat nő megerőszakolása miatt az Interpol is keresett

2023. augusztus 9. – 20:22

Másolás

Vágólapra másolva

A Fülöp-szigetekről Csehországba szállították azt a cseh férfit, akit 2012-ben öt és fél évi börtönre ítélt egy cseh bíróság több nő megerőszakolásáért, de ő elszökött az országból – közölte szerdán a cseh rendőrségre hivatkozva az MTI.

A cseh bíróság ítélete szerint Jaroslav Dobes – vagy ahogy a tanítványaival neveztette magát, Jara guru – egy ezoterikus iskola alapítójaként 2004 és 2007 között hat női ügyfelét is megerőszakolta. Asszisztensét, aki bűnsegédje volt, öt év börtönbüntetésre ítélték. A férfi ezoterikus iskolájában jógáról, tantráról és az asztrológiáról tartott szemináriumokat, és a vádirat szerint több száz nőt „gyógyított”.

Szökése után az Interpol is kereste, majd 2015-ben a Fülöp-szigeteken fogták el a rendőrök. Jaroslav Dobest asszisztensével, Barbara Plaskovával együtt vették őrizetbe a Fülöp-szigeteken, miután ott „vallási” menedékjogot kértek.

Kiadatásáról csak tavaly született ítélet, mert a férfi és az asszisztens minden jogi lehetőséget felhasznált arra, hogy ne adják ki hazájának. A cseh rendőrség tájékoztatása szerint az asszisztenst feltehetően heteken belül szintén Csehországba szállítják.

Van segítség! Ha szexuális erőszakot, bántalmazást követtek el önnel szemben, vagy zaklatták, hívja a NANE Egyesület bántalmazott nőknek szóló segélyvonalát a 06-80-505-101-ös telefonszámon. Az anonim módon, ingyenesen hívható szám hétfő, kedd, csütörtök és péntek este 18 és 22 óra között, valamint szerdán 12 és 14 óra között elérhető.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!