Összeütközött két helikopter egy kaliforniai bozóttűz oltása közben

2023. augusztus 7. – 15:16

Másolás

Vágólapra másolva

Összeütközött két tűzoltó-helikopter a dél-kalifornai Cabazon felett. Az egyik szerencsésen le tudott szállni, a másik pilóta viszont elveszítette az irányítást, a helikopter a földbe csapódott, a pilóta és a benne utazó két mentő is meghalt – írja a CNN.

Cabazon nagyjából 145 kilométerre keletre fekszik Los Angelestől. A vasárnapi tűzesethez összesen hat mentőhelikoptert riasztottak. A tűz egy lakóépületről terjedt át a bozótra, több mint 12 000 négyzetméteren égett az aljnövényzet. A tüzet vasárnap estére sikerült megfékezni.

A helikopter-baleset ügyében vizsgálatot indítottak, hogy kiderüljön, pontosan mi okozta az ütközést.

Miközben az Egyesült Államok nyugati részét továbbra is extrém hőség és szárazság sújtja, keleten szokatlanul erős viharokra készülnek – írja a CNN.

Philadelphiától Atlantáig extrém esőzésekre, viharos erejű széllökésekre, sőt, helyenként tornádóra készülnek. A vihar hétfőn érheti el a Mississippi folytótól keletre fekvő államokat. Az Észak-Alabamától New York déli részéig tartó terület, beleértve Atlantát, Észak-Karolinát és New York államot, fokozottan veszélyeztetett, 5-ből 3-as szintű a riasztást adtak ki a súlyos viharok miatt.

A hétvégén összesen 280 jelentés érkezett a viharok miatt az ország keleti részéről, ezek közül nyolc tornádók miatt.

Arizonában és Floridában a hét további részében extrém magas hőmérséklettel kell megküzdeniük a lakosoknak. Hétvégén 65 hőmérsékleti rekord dőlt meg Arizona, Louisiana, Mississippi, Új-Mexikó és Texas államokban.

A Texas állambeli Austinban vasárnap 40,5 Celsius-fok volt, ezzel már harminc napja folyamatosan 37 fok feletti hőmérsékletet mérnek a városban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!