Ferenc pápa: A Földközi-tenger és az észak-afrikai sivatagok temetőkké váltak a menekültek számára

2023. augusztus 7. – 10:07

Másolás

Vágólapra másolva

Aggodalmát fejezte ki Ferenc pápa az Afrikából a Földközi-tengeren keresztül Európába igyekvő menekülteket érő veszélyek miatt, és arra szólított fel, hogy tenni kell azért, hogy minél több életet mentsenek meg a tengeren és az észak-afrikai sivatagokban – írja a Euronews.

A pápa úgy fogalmazott, a Földközi-tenger és Észak-Afrika sivatagjai is temetőkké váltak.

Ferenc pápa a Portugáliából hazafelé tartó repülőjáraton nyilatkozott az újságíróknak. Vasárnap Lisszabonban a katolikus Ifjúsági Világtalálkozó keretében celebrált misét. A hatóságok becslése szerint a szertartáson mintegy másfél millióan vettek részt. Az MTI beszámolója szerint a pápa a misén arra buzdította a fiatalokat, ne féljenek a kudarctól, és kövessék bátran álmaikat. Beszélt a béke fontosságáról is, és arra kérte a résztvevőket, hogy emlékezzenek meg azokról is, akik nem tudtak eljönni a világtalálkozóra a világban dúló számos fegyveres konfliktus és háború miatt. „És ha erre a kontinensre gondolok, nagy fájdalmat érzek a szeretett Ukrajna miatt, mely még mindig rendkívüli szenvedéseken megy át” – mondta.

A Vatikánba tartó repülőúton az újságíróknak azt mondta, a szeptemberi Mediterrán Találkozókon a migráció kérdését is alaposan meg fogják vitatni. A rendezvényt a Marseille-i Egyházmegye szeptember 18–24. között rendezi meg, és Ferenc pápa is részt vesz majd a találkozók egy részén, ahol magas rangú egyházi személyek és politikusok a gazdasági egyenlőségről, a migrációról és az éghajlatváltozásról tárgyalnak majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!