Törött fékkart hagytak egy román férfi lábában az orvosok, röntgen helyett hideg borogatást javasoltak

2023. augusztus 2. – 21:18

Másolás

Vágólapra másolva

Három hétig szenvedett egy román férfi, akinek egy kerékpárbalesetben a combjába fúródott a letört fékkar, amit a kórházban nem vettek észre, és benne is hagytak – közölte a román Observatorul Prahovean című lap.

A Hollandiában élő, falujába hazalátogató fiatalember július 7-én esett le a kerékpárjáról – idézi az MTI. A férfi meg is sérült, és mivel erősen vérzett, a mentő bevitte a Prahova megyei Urlat város kórházába. Elmondása szerint az ügyeletes orvos beoltotta tetanusz ellen, nem is csináltatott röntgen felvételt, csak összevarrta és bekötözte a lábán a sebet.

Másnapra azonban bedagadt és továbbra is vérzett a férfi lába, ezért újra visszament a kórházba. Egy másik orvos kicserélte a kötést, és hideg borogatást javasolt. A férfi kétnaponta járt kötözésre a kórházba, ahol július 18-án eltávolították a varratszálakat, további kezelésként pedig antibiotikumot és gyulladásgátlót írtak fel neki. A férfi ezután visszautazott Hollandiába dolgozni.

A szabadsága lejártával azonban már olyan fájdalmai voltak, hogy nem tudott lábra állni. Amikor a főnöke meglátta a lábát, elküldte orvoshoz. Végül 28-án ment el a helyi klinikára, ahol

egy nyolc centiméter hosszúságú fémdarabot – egy biciklifékkart – húztak ki a lábán lévő sebből.

A történetet fotókkal is dokumentáló férfi megjegyezte: szerencse, hogy van betegbiztosítása, mert a hollandiai műtét, illetve a rá váró esetleges további beavatkozások „egy vagyonba kerültek volna”.

A román lapok cikke után az Urlati városi kórház belső vizsgálatot indított, a megyei közegészségügyi hivatal pedig 32 ezer lejnyi (2,5 millió forint) bírságot szabott ki az egészségügyi intézményre, amiért a betegfelvétel alakalmával hiányosan töltötték ki a betegtájékoztató és betegjogi űrlapokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!