Hat hegymászó halt meg négy nap alatt a Svájci-Alpokban

2023. augusztus 2. – 20:10

Másolás

Vágólapra másolva

Hat hegymászó vesztette életét balesetekben a Svájci-Alpok déli részén négy nap alatt – közölte szerdán a helyi rendőrség alapján az MTI.

Két zürichi lakos, egy 37 éves férfi és egy 33 éves nő kedden halt meg, amikor Wallis kantonban megpróbálták megmászni a 4010 méter magas Lagginhorn-csúcsot – közölte a helyi rendőrség.

A két hegymászó mintegy 3960 méteres magasságig jutott fel, amikor eddig ismeretlen okból 200 métert zuhantak a mélybe, és életüket vesztették.

Wallis kanton rendőrségének közleménye szerint hétfőn egy 19 éves berni férfi zuhant le és halt meg, miközben a Zermatt síközponthoz közeli, 2190 méter magas Stockhornról ereszkedett le. A wallisi rendőrség korábban közölte, hogy két másik hegymászó, egy 26 éves francia és egy 36 éves holland hétfőn halt meg egy kőomlásban, amikor a Mont Blanchoz tartozó, 3540 méter magas Aiguilles du Tour svájci oldalán ereszkedtek le.

A balesetben egy másik, 22 éves holland hegymászó megsérült, állapota válságos.
Vasárnap egy 47 éves német-ukrán állampolgárságú férfi halt meg, miközben megpróbálta megmászni a 4505 méteres Weisshornt, Svájc második legmagasabb hegycsúcsát. A rendőrség szerint a férfi 600 métert zuhant. Valamennyi haláleset ügyében vizsgálat indult.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!