Orosz rakétatámadás ért két házat Krivij Rih központjában, négyen meghaltak, köztük egy gyerek is

2023. július 31. – 12:10

Másolás

Vágólapra másolva

Négyen meghaltak, köztük egy gyerek is, amikor reggel orosz támadás érte az egyik egyetemi épületet és egy lakóházat a dnyipropetrovszki régióban fekvő Krivij Rih városában. Az ukrán államfő az acélkohászatáról is ismert városban nőtt fel, amelynek a háború előtt több mint 600 ezer lakosa volt. Volodimir Zelenszkij szerint a csapás az egyik egyetemi épületet és egy lakóházat talált el. „Ez a fajta terror sem rémít vagy tör meg bennünket. Tovább dolgozunk és megvédjük a népünket” – fogalmazott az ukrán elnök a Telegramon közzétett videójában.

Az ukrán elnöki hivatal irodavezető-helyettese azt közölte, hogy a város központjában két rakéta csapódott be, az egyik magas lakótömb romjai alól egy nőt és egy 10 éves gyereket húztak ki, ők meghaltak, rajtuk kívül további két ember is életét vesztette a támadásban. A támadásban további 43-an megsérültek, a helyszínen a helyi és a regionális mentőegységek dolgoznak. A helyi és regionális mentőegységek a helyszínen dolgoznak, a helyszínre operatív parancsnokságot telepítettek.

Fotó: State Emergency Service Of Ukraine / Reuters Fotó: State Emergency Service Of Ukraine / Reuters
Fotó: State Emergency Service Of Ukraine / Reuters

Az ukrán belügyminisztérium szerint a találatot kapott kilencemeletes épület egy lakóház, a négyemeletes pedig egyetemi épület volt. „A tűzoltók már oltják a tüzet, a katasztrófavédelem pedig átvizsgálja a romokat és a törmeléket” – fogalmazott a belügyi tárca közleménye.

(Guardian)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!