Lezuhant egy hongkongi toronyház tetejéről az a francia férfi, aki megmászta a világ legmagasabb épületeit

2023. július 31. – 12:27

Másolás

Vágólapra másolva

A rendőrség vizsgálja Remi Lucidi halálát, aki Hongkongban halt meg, miután lezuhant a 220 méter magas Tregunter toronyházról – írja a South China Morning Post. A 30 éves francia férfi sportot űzött abból, hogy világszerte megmászta a felhőkarcolókat, a teljesítményéről pedig szívesen osztott meg képeket a social mediában. Lucidi készített szelfit dubaji, bolgár épületek tetejéről, sőt egy tavaly októberi videón az látható, hogy felmászik Franciaország legmagasabb kéményére, és magabiztosan sétál a 300 méter magas építmény szélén.

A lap információi szerint Lucidi csütörtök este nem sokkal 18 óra előtt érkezett a toronyházhoz, a biztonsági őrnek azt mondta, hogy egy barátját látogatja meg a 40. emeleten, majd belépett a liftbe, mielőtt az őr rájött volna, hogy hazudott. A biztonsági kamerák felvették, hogy Lucidi a 49. emeleten szállt ki a liftből. Utoljára fél 8 körül látták élve kopogtatni a Tregunter Tower 68. emeletének ablakán, valószínűleg valami probléma merülhetett fel, és segítségre lett volna szüksége. Az ablak másik oldalán egy megrémült házvezetőnő állt, aki azonnal értesítette a rendőröket, de ők már csak a lezuhant férfi halálát tudták megállapítani.

A hatóságok később felkeresték az Ashoka Hostelt, ahol Lucidi megszállt, összegyűjtötték a holmiját, az útlevelét és a laptopját.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!