A hegyekben próbált meg elvonulni a civilizáció elől egy amerikai család, de a tél kifogott rajtuk

2023. július 27. – 12:35

Másolás

Vágólapra másolva

Valószínűleg éhezés és fagyás okozhatta annak a családnak a halálát, akiknek a bomlásnak indult holttestére július elején talált rá egy túrázó a Sziklás-hegységben, Colorado államban – írja a Washington Post.

A 42 éves Rebecca Vance, a testvére, a 41 éves Christine Vance és Rebecca 14 éves fia (a fiú nevét nem hozták nyilvánosságra a hatóságok) tavaly júliusban döntöttek úgy, hogy elegük van abból, amilyen irányba a világ halad, ezért inkább „kilépnek a rendszerből”, és a Sziklás-hegységben húzzák meg magukat. Egyiküknek sem volt semmilyen releváns tapasztalata, indulás előtt videókból és könyvekből próbálták meg megtanulni, hogyan kell túlélni a vadonban.

Rebecca mostohatestvére, Trevala Jara a Washington Postnak azt mondta, a család tavaly augusztus elején eljött hozzájuk „elköszönni”, és hiába próbálták meg őket lebeszélni róla, akkor már hajthatatlanok voltak. Jara szerint Rebecca meg volt győződve arról, hogy neki, a testvérének és a fiának is jobb lenne, ha elszigetelnék magukat, és a civilizációtól távol élnék le az életüket. „Komolyan hitt abban, hogy így mentheti meg a családját” – mondta.

Jara szerint Rebecca testvére, Christine először nem akart csatlakozni hozzájuk, de végül úgy döntött, jobbak lesznek a túlélési esélyeik, ha ő is velük tart. „Nagyon féltettem őket. Utoljára gyerekként voltak kempingezni” – tette hozzá Jara. A nő szerint a férjével azt is felajánlották nekik, hogy vigyék magukkal a lakókocsijukat és a generátorukat, de Rebecca azt mondta, nincs rá szükségük, mert elég online kutatást végzett ahhoz, hogy túléljenek lakókocsi nélkül is.

Július 9-én a Gunnison Nemzeti Erdőben található Gold Creek táborhelyen (körülbelül 2900 méteres magasságban) bukkant rá egy kiránduló az erősen bomlásnak indult és részben mumifikálódott maradványokra.

Két testet egy sátorban találtak meg, egy másikat azon kívül. A holttesteket kedden azonosították, akkor bizonyosodott be, hogy a tavaly nyáron eltűnt család tagjait találták meg. A családtagok valamikor a tél folyamán halhattak meg, a halottkém szerint bár hivatalosan még nem állapították meg a haláluk okát, feltehetően az extrém időjárási körülményeknek való kitettség, a kihűlés és az éhezés játszott benne szerepet.

Michael Barnes, Gunnison megye halottkémje a szerdai sajtótájékoztatón azt mondta, a nyomok alapján arra lehet következtetni, hogy a tél beálltával a csoport megpróbált valamilyen menedéket építeni, de valószínűleg feladták, és a magukkal hozott sátorban próbálták meg átvészelni a telet. „Rengeteg szakirodalom volt náluk a szabadtéri túlélésről, a táplálékszerzésről és hasonlókról. De úgy néz ki, mintha egy élelmiszerboltban vásároltak volna be” – tette hozzá.

Jara a Washington Postnak azt mondta, amikor a rendőrségtől hívták, rögtön tudta, hogy azért keresik, mert megtalálták a család maradványait. Mint mondta, hónapok óta nagyon rossz érzése volt, és majdnem elindult a hegyekbe is, hogy megkeresse őket, bár az indulásuk előtt a kifejezett kérésére sem voltak hajlandóak elárulni neki, hogy hova mennek. „Nem akarom, hogy az emberek azt feltételezzék róluk, hogy őrültek voltak, mert nem voltak azok” – mondta a lapnak, bár hozzátette, azt javasolja azoknak, akiknek a rokonai hasonló módon lépnének ki a rendszerből, hogy próbálják meg őket meggyőzni, hogy gondolják át még egyszer. „Ezt nem lehet könyvből megtanulni, ehhez tapasztalat kell” – hangsúlyozta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!