Nem lett happy end a vége: el kellett altatni az Ausztráliában partra sodródott delfineket

2023. július 27. – 18:10

Másolás

Vágólapra másolva

Néhány nappal ezelőtt legalább ötven gömbölyűfejű-delfin rekedt a nyugat-ausztrál Cheynes-partszakaszon, amelyek jelentős része sokáig életben maradt, végül azonban el kellett őket altatni, írja a CNN. Az állatok szervezetét nagyon megviseli, ha sokáig a parton maradnak, nagyobb ugyanis a nyomás a szerveiken a gravitáció és az állatok saját súlya miatt.

A Cheynes-parton több mint 100 delfin rekedt a parton, másnap reggelre a helyi hatóságok szerint 51 el is pusztult. Több mint 250 önkéntes, valamint egy állatorvosokból és óceáni élővilággal foglalkozó szakértőkből álló csapat csatlakozott a mentőakcióhoz, és megpróbálták a maradék 45 delfint az óceánba juttatni, és ott is tartani. Nem jártak azonban sikerrel: az állatok újra partra vetődtek. A vadvédelmi szolgálat végül úgy döntött, nem hagyja őket tovább szenvedni, és elaltatták az állatokat.

Egyelőre nem tudni, mi volt a tömeges partra vetődés oka, de az állatoknál ez kisebb számban nem ritka. A tudomány jelenlegi állása szerint a legvalószínűbb magyarázat az, hogy nagyon szoros szociális csoportban élnek, és ha egy beteg állat elkezd a part felé úszni, a többiek követik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!