A szerb elnök esküvői komája okozott balesetet, de egy rendőrnőt vettek őrizetbe

2023. július 25. – 19:15

Másolás

Vágólapra másolva

Egy McLaren vezetője Belgrád egyik előkelő negyedében nem adta meg az elsőbbséget, és karambolozott. Őt nem számoltatták el, viszont egy rendőrnő ellen eljárás indult, mert megosztotta a baleset jegyzőkönyvét egy ellenzéki képviselővel. A karambolt Vučić szerb elnök esküvői komája és barátja, Nikola Petrović okozta – írja az Euronews.

Március 6-án az előkelő belgrádi negyed, Dedinje egyik mellékutcájából nem túl nagy sebességgel kihajtott egy sportkocsi. A főúton ekkor haladt el egy Opel, amit a szabálytalanul közlekedő sportautó vezetője telibe talált, kidöntött néhány táblát, majd egy betonfalnak ütközött. A balesetben az Opelben ülő két nő könnyebben megsérült.

A baleset körülményeit gyorsan tisztázták. Teljesen egyértelmű volt, hogy a McLaren sofőrje okozta, aki egy mellékutcából hajtott ki, és nem adott elsőbbséget. A karambolt okozó vétkes sofőr kapucniban bujkált a helyszínre érkező újságírók elől, McLarenjét nem autómentő vitte el, hanem őrzött parkolóba szállították.

A rejtőzködő sofőrről kiderült, hogy Nikola Petrović, a tehetős szerbiai üzletember, Aleksandar Vučić államfő esküvői komája volt az.

Szerbiában a „koma” nem egyszerű esküvői tanú, a rokoninál is szorosabb kötődésnek tartják. Petrović sosem tagadta, hogy gyermekkora óta szoros szálak fűzik a jelenlegi szerb elnökhöz. Talán nem véletlen, hogy a baleset után hetekig nem indult semmilyen eljárás a történtek miatt. Hónapok teltek el, mikor az egyik ellenzéki képviselő a neveket kitakarva közzétette a baleset jegyzőkönyveit. Ebből kiderült, hogy a balesetet okozó sofőr ittas volt, és drog hatása alatt vezetett – kokain volt a szervezetében. Azonban ezután sem a férfi ellen indult eljárás, hanem

azon dolgoztak a hatóságok, hogy kiderítsék: hogyan került a bizalmasan kezelt jegyzőkönyv az ellenzéki politikushoz.

Kiderült, hogy az irat szivárogtatója Katarina Petrović őrnagy volt, akinek ugyan semmi köze nem volt a baleset okainak kivizsgálásához, hozzáférése viszont igen a rendőrségi adattárhoz. A szivárogtatás miatt vádat is emeltek ellene, a rendőrnő három hónapot töltött a rácsok mögött. Kizárólag a népharagnak köszönheti, hogy kiengedték. „A szüleim arra neveltek, hogy harcoljunk az igazságért. Apám azt szokta mondogatni, minden tisztára mosható a becsületen kívül” – mondta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!