Olyan mérges volt a Barbie-film miatt egy konzervatív kommentátor, hogy Barbie-babát égetett

2023. július 25. – 18:39

Másolás

Vágólapra másolva

Ben Shapiro amerikai konzervatív politikai kommentátor Barbie-babát égetett az új Barbie-film iránti nemtetszése jeléül, írja a Business Insider. Greta Gerwig alkotása azért vágta ki a biztosítékot számos konzervatív számára, mert túl „woke” és „férfiellenes”.

Shapiro a cikk szerint egy 69 dolláros babát gyújtott fel, ez a cikk írásakor kicsit több mint 23 ezer forintnak felel meg. Ezután 43 percig beszélt a filmről, és azt mondta, hogy „ez az egyik legwoke-abb film, amit valaha látott”.

A témában egyébként Elon Musk is megszólalt, egy mémre válaszolva azt írta, hogy „ha minden alkalommal iszol egy felest, amikor Barbie azt mondja: patriarchátus, kidőlsz, mielőtt vége van a filmnek”.

Piers Morgan a New York Postban megjelent véleménycikkében írta, hogy ha „csinálna egy filmet, amiben a nőket haszontalannak és dögunalmasnak ábrázolná, és folyamatosan támadná a matriarchátust, nem csak eltörölnék, de ki is végeznék”.

A film egyébként rekordot döntött: 155 millió dollár volt a bevétele pár nap alatt, női rendező filmje még soha nem hozott ennyi pénzt nyitó hétvégén. A korábbi rekorder a Wonder Woman volt 103,3 millió dollárral (Patty Jenkins rendezésében), illetve ha rendezőpárost is figyelembe veszünk, akkor a Marvel kapitány 153 millióval (Anna Boden és Ryan Fleck rendezésében). Ilyen erős nyitást film még nem produkált a Covid-járvány kezdete óta, és ez azt jelenti, hogy a Barbie eredménye a korábbi 2023-as legjobb debütálást is felülmúlja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!