Ukrán dróntámadás érhetett egy krími lőszerraktárat

2023. július 24. – 08:33

Másolás

Vágólapra másolva

Ukrán dróntámadás ért egy lőszerraktárat a krími Dzsankoj közelében – közölte a terület Moszkva által kinevezett kormányzója, Szergej Akszjonov hétfőn.

A kormányzó szerint az orosz légvédelem 11 drónt lőtt le vagy zavart meg az éjszaka folyamán. Egy lakóház megrongálódott.

A jelentése szerint a lőszerraktár 5 km-es körzetében evakuálják az embereket. Áldozatokról, sérültekről egyelőre nem érkezett hír. A vasúti és közúti közlekedést is leállították a környéken.

Az egyelőre nem világos, hogy a lőszerraktárat közvetlenül találta-e el egy drón, vagy a lehulló dróntörmelék rongálta meg.

Dzsankoj az Oroszország által megszállt Krím félsziget északi részén, a krími fővárostól, Szimferopoltól mintegy 93 kilométerre északra található. A város közelében található egy orosz légibázis is. A város emellett fontos vasúti és közúti csomópont, és az Ukrajna elleni háború egyes szakaszaiban központi szerepe volt a déli fronton harcoló orosz erők ellátásában. Ukrán tisztviselők és elemzők szerint is itt épült fel Oroszország legnagyobb katonai bázisa Krímben.

Ukrajna egyelőre nem erősítette meg a támadást.

(Reuters)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!