Meghalt Josephine Chaplin színésznő, Charlie Chaplin lánya

2023. július 22. – 08:51

Meghalt Josephine Chaplin színésznő, Charlie Chaplin lánya
Josephine Chaplin amerikai színésznő és Hugh Griffith walesi színész a Pier Paolo Pasolini által rendezett Canterbury mesékben című film forgatásán – Fotó: Getty Images / Produzioni Europee Associate (PEA) / Sunset Boulevard

Másolás

Vágólapra másolva

74 éves korában meghalt Josephine Chaplin színésznő, Charlie Chaplin és negyedik felesége, Oona O'Neill lánya – írja a Guardian.

A család bejelentése szerint Chaplin július 13-án hunyt el Párizsban, és itt is temetik el szűk családi körben. A halál okát nem közölték. Josephine Chaplin a kaliforniai Santa Monicában született 1949-ben. Josephine Chaplin volt a hatodik Charlie Chaplin 11 gyereke közül.

Josephine Chaplin már kisgyerekként is feltűnt apja néhány híres alkotásában, többek között az 1952-es Rivaldafény és az 1967-es Egy hongkongi grófnő című filmben. Később az 1972-es Escape to the Sun és az ugyanebben az évben bemutatott, Paolo Pasolini rendezte Canterbury mesékben is láthatta a közönség, és az 1974-es, A Négy muskétás című Alexandre Dumas-adaptációban is szerepelt. Utolsó filmje, a Belvárosi hőség 1994-ben készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!