Új olasz rekord: öt tonna kokaint foglaltak le egy halászhajón

2023. július 21. – 11:06

Másolás

Vágólapra másolva

Az olasz hatóságok rekordmennyiségű, 5,3 tonnás kokainszállítmányt foglaltak le Szicília déli partjainál, a hajó ötfős legénységét letartóztatták – írja a La Repubblica.

A kábítószer-ellenes művelet Agrigento térségében hajtották végre, bár a rakomány állítólag nem oda tartott. A nyomozók munkájának köszönhetően elfogták az anyahajót és a halászhajót is. A kedd este kezdődött akció végül Olaszország eddigi legnagyobb kokainfogását eredményezte.

Az éjszaka megfigyelés közben megállapították, hogy az anyahajó az olasz vizek határán állomásozott, ahol várta a halászhajót, átrakodás céljából. Szerdán a kora reggeli órákban rendellenes műveleteket rögzítettek: az anyahajón több zsákot is felhalmoztak, amit aztán a tengerbe dobtak, majd érkezett a halászhajó, hogy kihalássza a rakományt. Itt léptek akcióba a hatóságok: megtalálták a halászhajón gondosan elrejtett kábítószert.

A haditengerészet közben üldözőbe vette az anyahajót is, ami Törökország irányába akart elmenekülni. A hajót visszakísérték a kikötőbe, a 15 fős személyzetnek ukrán, török és azerbajdzsáni tagjai is volt. A hatóságok utólag közölték, hogy a lefoglalt 5,3 tonna kokain összértéke meghaladja a 850 millió eurót (323 milliárd forint).

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!