Hónapokig hánykolódott az óceánon egy ausztrál vitorlázó a kutyájával, de túlélték

2023. július 17. – 08:59

Másolás

Vágólapra másolva

Április óta hánykolódott a Csendes-óceánon egy ausztrál vitorlás a kutyájával, nyers halat ettek és esővizet ittak, így élték túl a balesetet, írja az ausztrál 9News. Az 51 éves Tim Shaddock és kutyája, Bella áprilisban indultak el a mexikói La Pazból Francia-Polinézia felé, egy több mint 6000 kilométeres útra, de néhány héttel később hajójuk megsérült egy viharban, és leállt az elektronikája. Shaddock és kutyája ezután sodródni kezdtek a tengeren, egészen addig, amíg a hétvégén egy helikopter ki nem szúrta őket a levegőből.

„Rengeteg megpróbáltatáson mentem keresztül a tengeren. Csak pihenésre és tartalmas ételekre van szükségem, egyébként nagyon jó egészségnek örvendek” – mondta a 9News videójában Shaddock, aki lesoványodva, hosszú szakállal nyilatkozott az ausztrál csatornának. A férfi orvosa szerint is megfelelő egészségi állapotban van, életjelei normálisak.

A sydney-i tengerész azt is mondta, hogy szerinte horgászfelszerelése is segítette a túlélésben, ugyanis a sodródás közben nyers halat evett és esővizet ivott, a leégést pedig úgy kerülte el, hogy a csónakja ernyője alatt húzta meg magát.

Tim Shaddock most több orvosi vizsgálaton vesz részt, és ha kell, ellátást kap. Kutyája is jól van, de az ő állapotáról több részletet nem írtak a források.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!